Sila Kenalkan Diri Anda

View previous topic View next topic Go down

Sila Kenalkan Diri Anda

Post  mayong on Mon Apr 18, 2011 8:46 am

Hai, nama saya mayong...
masih muda remaja lagi (1983)
dah lama mancing tapi tak pandai2..
buktinya payah betul dapat haruan curut... (yg besar apatah lagi)
buat FG Knot pun tak lepas2... huhuhuhu..
asal Johor tapi lokasi skrg di Sandakan
avatar
mayong
Private
Private

Posts : 27
Join date : 15/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Sila Kenalkan Diri Anda

Post  Gemang on Mon Apr 18, 2011 12:35 pm

errr.....aku pun fail bab buat FG knot ni ehehehehehehe tongue

Err...aku Gemang...anak jati Pulau Pinang....dah 8 tawon dok spore.
Hobi: mancen, main muzik dan lastik cicak. rabbit
avatar
Gemang
Corporal
Corporal

Posts : 94
Join date : 14/04/2011
Age : 43
Location : Blakang jamban umah ipen

View user profile

Back to top Go down

Re: Sila Kenalkan Diri Anda

Post  RooSTa_CaSTeR on Mon Apr 18, 2011 2:30 pm

salam~
aku RC - Raja Casting, bukan Raja Curut tau... Very Happy
asal Perak study Penang kerja Sbg Perai dok Pala Batas SPU...
baru mengai setahun dua... haruan curut langsung tak pandai pancing...
belut pun tak pandai pancing...cuma reti mancing banang kat Pulau Sembilan...
baru belajar2 buat gewang sendiri sehari dua... baru pernah kena sekor dgn gewang sendiri...
lain2 buat tp sayang nak guna lama-lama takut banang kidnap... Very Happy
FG tu pejam mata dah boleh buat, cuma tak kompom reliable saja la...
tp setakat ikan kemeras kompom tak putus... Cool

_________________
Biar hidup menipu ikan, jangan hidup menipu orang....[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
RooSTa_CaSTeR
Major
Major

Posts : 31
Join date : 14/04/2011
Age : 52
Location : KePaLa BaTaS SBG PRai uTaRa

View user profile

Back to top Go down

Re: Sila Kenalkan Diri Anda

Post  arlia83 on Mon Apr 18, 2011 4:23 pm

salam..
aku pulak arlia83..
suka mancing dasar sebab tu ja yang aku tau..
harapkan pagar.. eh harapkan casting aku mana pandai
tapi aku boleh buat ikatan FG cuma aku tak tau nak buat
apa ikatan tu.
asal dari sandakan, belajar pun di sandakan kerja juga di sandakan
pastu mancing pun sandakan ja.
mancing pulak ikan curut ja.
err.. apa lagi ek? oh ya.. aku dah 32 tahun mancing hidup ni
jadi sapa nak panggil abg boleh tapi kalau encik gemang tu
takyah panggil aku abg.. dikualifait.. Laughing
RC pun sama gak.. rejek.. muahahaha
avatar
arlia83
Major
Major

Posts : 58
Join date : 14/04/2011
Age : 39
Location : ulu sg beruang

View user profile http://tembaring.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sila Kenalkan Diri Anda

Post  Gemang on Mon Apr 18, 2011 4:31 pm

arlia83 wrote:salam..
aku pulak arlia83..
suka mancing dasar sebab tu ja yang aku tau..
harapkan pagar.. eh harapkan casting aku mana pandai
tapi aku boleh buat ikatan FG cuma aku tak tau nak buat
apa ikatan tu.

asal dari sandakan, belajar pun di sandakan kerja juga di sandakan
pastu mancing pun sandakan ja.
mancing pulak ikan curut ja.
err.. apa lagi ek? oh ya.. aku dah 32 tahun mancing hidup ni
jadi sapa nak panggil abg boleh tapi kalau encik gemang tu
takyah panggil aku abg.. dikualifait.. Laughing
RC pun sama gak.. rejek.. muahahaha

ko buat ikat anai2 ler kihkihkihkih
Oo....aku ngan RC takleh panggil ko abang....pokcik buleh??? caittss!!!
avatar
Gemang
Corporal
Corporal

Posts : 94
Join date : 14/04/2011
Age : 43
Location : Blakang jamban umah ipen

View user profile

Back to top Go down

Re: Sila Kenalkan Diri Anda

Post  arlia83 on Mon Apr 18, 2011 4:45 pm

jangan..
aku yang patut panggil korang pakcik tapi
baik aku panggil bapa je sebab mana tau
aku dapat gewang free RC kan banyak stok gewang..
hehehe.. biasa lah..anak kesayangan. apa dia nak
mesti dapat..
avatar
arlia83
Major
Major

Posts : 58
Join date : 14/04/2011
Age : 39
Location : ulu sg beruang

View user profile http://tembaring.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sila Kenalkan Diri Anda

Post  RooSTa_CaSTeR on Mon Apr 18, 2011 6:13 pm

siapa nak jadi menantu aku kena berat minima 120kg sama dgn anak sulung aku...
kalau tidak sila lupakan niat tak elok korang tu sbb kompom korang tak mampu
jadi bonzer anak pompuan aku...
btw for eberibodi info, aku kalau dok sebelah pokcik kompom orang kata aku pangkat adik
berbanding dia...
pangkat saja adik, tp bukan adik... tak sanggup aku ada abang femes-femes ni...
kuat garu telor pulak tu! Evil or Very Mad Very Happy Very Happy

_________________
Biar hidup menipu ikan, jangan hidup menipu orang....[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
RooSTa_CaSTeR
Major
Major

Posts : 31
Join date : 14/04/2011
Age : 52
Location : KePaLa BaTaS SBG PRai uTaRa

View user profile

Back to top Go down

Re: Sila Kenalkan Diri Anda

Post  Gemang on Mon Apr 18, 2011 6:22 pm

payah nak bela org femes2 ni...makan mana mau kat kedai mamak dahh...mai hotel 4-5 star jaaa...
Lagipun kalu hang jadik adik pokcik hang kena jugak jaga status demi maruah pokcik sebagai artis.... Rolling Eyes
avatar
Gemang
Corporal
Corporal

Posts : 94
Join date : 14/04/2011
Age : 43
Location : Blakang jamban umah ipen

View user profile

Back to top Go down

Re: Sila Kenalkan Diri Anda

Post  arlia83 on Wed Apr 20, 2011 12:38 pm

mana??
mana yang lain? aku belum kenal lagi..
hehehe.. jom aa berkenalan..
avatar
arlia83
Major
Major

Posts : 58
Join date : 14/04/2011
Age : 39
Location : ulu sg beruang

View user profile http://tembaring.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sila Kenalkan Diri Anda

Post  mayong on Wed Apr 20, 2011 3:22 pm

takde ke awek2 yg dlm MAN ni?
avatar
mayong
Private
Private

Posts : 27
Join date : 15/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Sila Kenalkan Diri Anda

Post  ipen on Wed Apr 20, 2011 3:35 pm

Gemang wrote:errr.....aku pun fail bab buat FG knot ni ehehehehehehe tongue

Err...aku Gemang...anak jati Pulau Pinang....dah 8 tawon dok spore.
Hobi: mancen, main muzik dan lastik cicak. rabbit
owh... dah lapantaun dok singapore... musti dah buleh beli keta evooooo... psshhuuuuuiiiiiiiiii...

ipen
Private
Private

Posts : 44
Join date : 14/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Sila Kenalkan Diri Anda

Post  ipen on Wed Apr 20, 2011 3:38 pm

owh lupa... aku ipen... ala... ipen yang hensem itu...
asal sabah... tinggal di sabah... hobi saya memancing...
sekian terima kasih...

ipen
Private
Private

Posts : 44
Join date : 14/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Sila Kenalkan Diri Anda

Post  arlia83 on Wed Apr 20, 2011 4:19 pm

tengkiu ipen..
selamat berkenalan..
hehehe...

eh.. sama lah. aku pun dari sabah juga.. Embarassed Very Happy
avatar
arlia83
Major
Major

Posts : 58
Join date : 14/04/2011
Age : 39
Location : ulu sg beruang

View user profile http://tembaring.blogspot.com

Back to top Go down

saya budak baru dari

Post  izad84 on Mon May 16, 2011 11:11 pm

salam semua,salam perkenalan dan salam satu Malaysia
saya izad nick mfn dazi..hehe
asal melaka
cikgu di sarawak tpi bertugas sama tempat dgn terubuk...Question Question Question
mula mancing bila duk kat sarawak.....memang newbie sgt2....minta tnjuk ajar dgn abg2 semua......Laughing
hobi....mancing,melancong,berkawan..

izad84
Private
Private

Posts : 2
Join date : 16/05/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Sila Kenalkan Diri Anda

Post  ipen on Wed May 18, 2011 12:41 pm

welkam izad...

ipen
Private
Private

Posts : 44
Join date : 14/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Sila Kenalkan Diri Anda

Post  okie on Fri May 27, 2011 12:53 am

Saya okie berasal dari Sarawak...
Baru mula nak memancing tu sbb register kat sini... sbb nak belajar sari senior-senior semua hahahaha Very Happy Very Happy
Harap beri tunjuk ajar tahu... jgn kurang ajar pulak kee kee keeeee
avatar
okie
Private
Private

Posts : 1
Join date : 27/05/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Sila Kenalkan Diri Anda

Post  Admin on Fri May 27, 2011 10:13 am

Selamat datang ke forum MAN okie.

Admin
Admin
Admin

Posts : 17
Join date : 14/04/2011

View user profile http://malaysiananglersnetw.forumms.net

Back to top Go down

Re: Sila Kenalkan Diri Anda

Post  prince88 on Fri Aug 12, 2011 6:18 pm

Salam perkenalan semua... Very Happy

aku plak prince. name glamer je la an.. hehehe! asal Sarawak, dh keje dh umo mude lg, bru start nak bjinak2 ngan mancing, so korang smue ni Sifoooooooooooo aku la k.. Laughing Laughing Laughing
avatar
prince88
Private
Private

Posts : 2
Join date : 12/08/2011
Age : 29
Location : Sarawak, The Paradise of Borneo

View user profile

Back to top Go down

hai

Post  azli on Thu Oct 20, 2011 12:53 pm

saya azli
asal n9
mintak tunjuk ajar...

azli
Private
Private

Posts : 1
Join date : 20/10/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Sila Kenalkan Diri Anda

Post  terubuk on Wed Nov 16, 2011 6:45 am

prince88 wrote:Salam perkenalan semua... Very Happy

aku plak prince. name glamer je la an.. hehehe! asal Sarawak, dh keje dh umo mude lg, bru start nak bjinak2 ngan mancing, so korang smue ni Sifoooooooooooo aku la k.. Laughing Laughing Laughing

Welcome...
Glad that u choose to join us here....

btw, kitak di Sarawak area ney kah?

avatar
terubuk
Major
Major

Posts : 64
Join date : 14/04/2011
Location : Land of the Hornbill

View user profile

Back to top Go down

Re: Sila Kenalkan Diri Anda

Post  rusan77 on Wed Dec 21, 2011 9:50 am

saya kamarusan b kamis dari alor setar, umur 34 tahun, baru dok belajar harap tuan-tuan dapat memberi saya panduan dan tunjuk ajar.

rusan77
Private
Private

Posts : 1
Join date : 21/12/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Sila Kenalkan Diri Anda

Post  terubuk on Tue Jan 03, 2012 1:23 pm

rusan77 wrote:saya kamarusan b kamis dari alor setar, umur 34 tahun, baru dok belajar harap tuan-tuan dapat memberi saya panduan dan tunjuk ajar.

Selamat datang bro...
Sama-sama kita berkongsi maklumat serta ilmu di sini...
avatar
terubuk
Major
Major

Posts : 64
Join date : 14/04/2011
Location : Land of the Hornbill

View user profile

Back to top Go down

Re: Sila Kenalkan Diri Anda

Post  terubuk on Fri Jan 13, 2012 7:28 am

mayong wrote:takde ke awek2 yg dlm MAN ni?

Kalo ko nak amik la RC jadi awek ko....
Ke ko yang jadi awek dia....
Haahahahahahaha....
avatar
terubuk
Major
Major

Posts : 64
Join date : 14/04/2011
Location : Land of the Hornbill

View user profile

Back to top Go down

Re: Sila Kenalkan Diri Anda

Post  sinto on Thu Jun 05, 2014 3:03 pm

assalamualikum...
sy ikhwan dri gopeng
umo 26,ingin mengenali lebih dunia pancing...
harap otai2 sudi menerima...

salam perkenalan

sinto
Private
Private

Posts : 1
Join date : 05/06/2014

View user profile

Back to top Go down

Re: Sila Kenalkan Diri Anda

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum