WTS Digital Scale

View previous topic View next topic Go down

WTS Digital Scale

Post  Gemang on Mon Apr 18, 2011 1:22 pm

Digital Scale (40KG) untuk dijual. Brand New. (SGD14.90 = RM35) kasi diskaun RM30 tak termasuk pos.

[You must be registered and logged in to see this image.] bounce
avatar
Gemang
Corporal
Corporal

Posts : 94
Join date : 14/04/2011
Age : 43
Location : Blakang jamban umah ipen

View user profile

Back to top Go down

Re: WTS Digital Scale

Post  arlia83 on Mon Apr 18, 2011 1:55 pm

wah.. Shocked
40 kilo??
bagus ni.. murah pulak tu..
cepat-cepat.. jangan lambat..
avatar
arlia83
Major
Major

Posts : 58
Join date : 14/04/2011
Age : 39
Location : ulu sg beruang

View user profile http://tembaring.blogspot.com

Back to top Go down

Re: WTS Digital Scale

Post  oscar on Tue May 03, 2011 3:00 pm

nak ke tak nak..ermmmm

oscar
Private
Private

Posts : 1
Join date : 14/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: WTS Digital Scale

Post  terubuk on Tue May 03, 2011 11:56 pm

Kalo timbangan 823 gm mcm tu dia boleh baca tak?

Ke dia cuma tulis 0.8 kg sahaja?

Aku tanya sebab selalu strike ikan kecik ja.....
avatar
terubuk
Major
Major

Posts : 64
Join date : 14/04/2011
Location : Land of the Hornbill

View user profile

Back to top Go down

Re: WTS Digital Scale

Post  Gemang on Wed May 04, 2011 1:42 pm

terubuk wrote:Kalo timbangan 823 gm mcm tu dia boleh baca tak?

Ke dia cuma tulis 0.8 kg sahaja?

Aku tanya sebab selalu strike ikan kecik ja.....

yang ni hang kena tanya arlia cookie monster pasai dia ja yang guna....aku pun blom guna ehehehehehehehe
avatar
Gemang
Corporal
Corporal

Posts : 94
Join date : 14/04/2011
Age : 43
Location : Blakang jamban umah ipen

View user profile

Back to top Go down

Re: WTS Digital Scale

Post  ipen on Wed May 04, 2011 3:43 pm

henpon=0.16kg
kunci opis=0.03kg
kunci keta=0.07kg
wallet=0.12kg <-- nampak sangat xda isi... kehkehkeh...
rokok 6batang plus lighter aladin=0.02kg
total=0.38++kg barang dalam poket seluar aku setiap hari... Razz

syok ada digiscale ni... hahahahahahaha...

ipen
Private
Private

Posts : 44
Join date : 14/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: WTS Digital Scale

Post  terubuk on Thu May 05, 2011 3:53 pm

Ko timbang semua tu guna digiscale yang Gemang jual ke Ipen?
Kalo mcm tu, kompom aku order satu... bounce
avatar
terubuk
Major
Major

Posts : 64
Join date : 14/04/2011
Location : Land of the Hornbill

View user profile

Back to top Go down

Re: WTS Digital Scale

Post  ipen on Thu May 05, 2011 4:28 pm

xla tubuk... ini digiscale lain tapi rasanya fungsi tetap sama...
cuma nak tunjukkan yg ada digiscale ni best... semalam saja2 gatal pi tumbang anak aku pakai digiscale aku ni... hahahahahahaaha..

ipen
Private
Private

Posts : 44
Join date : 14/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: WTS Digital Scale

Post  terubuk on Fri May 06, 2011 12:15 pm

Mana pulak si Gemang ni?
Kalo penimbang tu buleh baca timbangan mcm yang ko cakap tu kompom aku order dari dia...
avatar
terubuk
Major
Major

Posts : 64
Join date : 14/04/2011
Location : Land of the Hornbill

View user profile

Back to top Go down

Re: WTS Digital Scale

Post  ipen on Fri May 06, 2011 3:39 pm

patutnya kena tanya bang arlia juga ni... beliau dah ada spisis yg sama...
btw... ini dari pemerhatian aku la... digiscale yg gemang jual ni ada 3button sama dgn digiscale aku...
unit utk ubah unit samada timbang KG/OZ/LB/JIN???
tare tu kalu fungsi kat digiscale aku adalah utk contohnya kita nak timbang ikan sekali dengan lipgrip...
mula2 kita timbang lipgrip... pastu tekan button tare... display akan kembali kekosong dgn lipgrip masih tersangkut...
kalu buang lipgrip akan jadi negatif"berat lipgrip"... so bila kita buat mcm ni... hanya akan tunjuk berat ikan saja walau timbang sekali dgn lipgrip tu...
satu lagi kalu digiscale aku... button tare juga utk fungsi "lock"... so masa timbang ikan tu... digiscale akan otomatik lock berat ikan dan display...

so pada pendapat aku... memang elok la anglers ada benda ni... so kita buleh rekodkan hasil tangkapan kita dengan lebih lengkap lagi... Wink

ipen
Private
Private

Posts : 44
Join date : 14/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: WTS Digital Scale

Post  terubuk on Fri May 06, 2011 7:47 pm

aku dah makin mula tertarik dengan menatang tu....
Ko punya scale tu spesis model apa Ipen?
avatar
terubuk
Major
Major

Posts : 64
Join date : 14/04/2011
Location : Land of the Hornbill

View user profile

Back to top Go down

Re: WTS Digital Scale

Post  Gemang on Fri May 06, 2011 9:23 pm

ipen punya digiscale spesis mempelam laut eheheheehehehehehe
avatar
Gemang
Corporal
Corporal

Posts : 94
Join date : 14/04/2011
Age : 43
Location : Blakang jamban umah ipen

View user profile

Back to top Go down

Re: WTS Digital Scale

Post  ipen on Sat May 07, 2011 11:33 am

spisis relix...

ipen
Private
Private

Posts : 44
Join date : 14/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: WTS Digital Scale

Post  RooSTa_CaSTeR on Sat May 28, 2011 3:02 pm

ipen,
digiscale ko to mcm sempoi saja..
beli mana? aku nak order satu, boleh? Very Happy
ko timbang anak jer? mak dia ko tak cuba timbang? Laughing Laughing Laughing

_________________
Biar hidup menipu ikan, jangan hidup menipu orang....[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
RooSTa_CaSTeR
Major
Major

Posts : 31
Join date : 14/04/2011
Age : 52
Location : KePaLa BaTaS SBG PRai uTaRa

View user profile

Back to top Go down

Re: WTS Digital Scale

Post  ipen on Tue Jun 07, 2011 12:55 pm

RC... jauh aku order digiscale tu... limited edisen katanya... xdak jual dah kat malaysia... kehkehkeh...

ipen
Private
Private

Posts : 44
Join date : 14/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: WTS Digital Scale

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum