carsticker PAT

View previous topic View next topic Go down

carsticker PAT

Post  Gemang on Thu Apr 28, 2011 12:55 pm

amacam kalu kita buat carsticker?

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
Gemang
Corporal
Corporal

Posts : 94
Join date : 14/04/2011
Age : 43
Location : Blakang jamban umah ipen

View user profile

Back to top Go down

Re: carsticker PAT

Post  ipen on Thu Apr 28, 2011 1:22 pm

marbeles... aku dah lama plan dengan tubuk pasal sticker ni... cuma kami xtau mana nak buat...
cadangan yang marbeles dan disokong 200%...

ipen
Private
Private

Posts : 44
Join date : 14/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: carsticker PAT

Post  Gemang on Thu Apr 28, 2011 1:24 pm

ipen wrote:marbeles... aku dah lama plan dengan tubuk pasal sticker ni... cuma kami xtau mana nak buat...
cadangan yang marbeles dan disokong 200%...

aku rasa aku bleh carik kat mana nakbuat...cuma tatau kedai tu masih beroperasi ka tak lagi pasai bebaru ni dia iklan nak juai kedai dia.
avatar
Gemang
Corporal
Corporal

Posts : 94
Join date : 14/04/2011
Age : 43
Location : Blakang jamban umah ipen

View user profile

Back to top Go down

Re: carsticker PAT

Post  ipen on Thu Apr 28, 2011 1:30 pm

plus kalu buleh buat sticker biasa lagi cun...
aritu aku dah dapat kontek sorang brader ni yg buat sticker dan iklankan servis dia kat forum...
xsilap 6"*6" punya sticker dia charge rm5 selai... aku siap dah email kat dia logo 1st PAT tu... cuma failnya kecil dan .gif punya file... dia xdapat buat...

mana aku letak email dia aritu pun aku dah lupa... huhuhuhuhu...

ipen
Private
Private

Posts : 44
Join date : 14/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: carsticker PAT

Post  Gemang on Thu Apr 28, 2011 2:49 pm

menarik tuuu......idea cukup bagus....jadi bila kita pi trip mana2 naik bot, buleh kita hadiahkan sticker kat tekong buat tampal kat bot.....dapat gak promosi eheheheehehehe
avatar
Gemang
Corporal
Corporal

Posts : 94
Join date : 14/04/2011
Age : 43
Location : Blakang jamban umah ipen

View user profile

Back to top Go down

Re: carsticker PAT

Post  ipen on Thu Apr 28, 2011 3:35 pm

pembetulan... bukan rm5... tapi rm8... aku dah jumpa email tu... aku ada email kat hang juga pasal nak minta logo PAT yg 1st...
kalu betul mau buat aku buleh follow up balik dengan pembuat sticker tu...

ipen
Private
Private

Posts : 44
Join date : 14/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: carsticker PAT

Post  Gemang on Thu Apr 28, 2011 5:38 pm

6 inchi X 6 Inchi ka? Besaq tu....RM8 per piece?

Detail skit....waterproof? Plastic ke paper? Including postage?
avatar
Gemang
Corporal
Corporal

Posts : 94
Join date : 14/04/2011
Age : 43
Location : Blakang jamban umah ipen

View user profile

Back to top Go down

Re: carsticker PAT

Post  arlia83 on Fri Apr 29, 2011 8:15 am

oder 2 keping.. aku nak yerr..
cepat sikit.. tak nak yang panas sangat..
suam-suam dah lah.. dan kurang manis..
tengkiu.. Very Happy
avatar
arlia83
Major
Major

Posts : 58
Join date : 14/04/2011
Age : 39
Location : ulu sg beruang

View user profile http://tembaring.blogspot.com

Back to top Go down

Re: carsticker PAT

Post  terubuk on Tue May 03, 2011 9:04 am

Car sticker pun aku setuju, stiker biasa pun aku setuju.....

SOKONG... SOKONG......
avatar
terubuk
Major
Major

Posts : 64
Join date : 14/04/2011
Location : Land of the Hornbill

View user profile

Back to top Go down

Re: carsticker PAT

Post  Gemang on Tue May 03, 2011 2:08 pm

sokong! sokong!!! eheheheh aku nak duo juto koping....nak tampal kat dahi, tenkuk, lutut, bisul, lelangit, pintu jamban, celah bedah ehhh celah gigi, mykad dan sebagainyaaaa......ehehehehe
avatar
Gemang
Corporal
Corporal

Posts : 94
Join date : 14/04/2011
Age : 43
Location : Blakang jamban umah ipen

View user profile

Back to top Go down

Re: carsticker PAT

Post  terubuk on Tue May 03, 2011 4:55 pm

Sapa nak volunteeer buat menda tu?
Kat Sarawak ni aku fikir mahal gak kos nya.....

Tapi aku akan try gak la recce harga kat Sarawak ni.....

Sebab dah lama projek ni tertangguh......

Kita nak buat guna logo yang mana ni ek?
avatar
terubuk
Major
Major

Posts : 64
Join date : 14/04/2011
Location : Land of the Hornbill

View user profile

Back to top Go down

Re: carsticker PAT

Post  ipen on Wed May 04, 2011 12:03 am

aku masih tunggu reply dari pembuat sticker aritu...

ipen
Private
Private

Posts : 44
Join date : 14/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: carsticker PAT

Post  Gemang on Wed May 04, 2011 1:44 pm

aku akan tanya pembuat sticker kat JBmaybe weekend ni masa pi amik baju ipen ngan RC.....

wei RC, kaler kelabu biru-ish takder...kaler baige buleh? Model tetap Titanium Omni shade
avatar
Gemang
Corporal
Corporal

Posts : 94
Join date : 14/04/2011
Age : 43
Location : Blakang jamban umah ipen

View user profile

Back to top Go down

Re: carsticker PAT

Post  ipen on Wed May 04, 2011 3:45 pm

kaler baige ni macam mana??? hehehehehe...

ipen
Private
Private

Posts : 44
Join date : 14/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: carsticker PAT

Post  Gemang on Wed May 04, 2011 6:19 pm

ipen wrote:kaler baige ni macam mana??? hehehehehe...

Light brown..almost cream like. Bagus utk memancing dalam cuaca terik.
avatar
Gemang
Corporal
Corporal

Posts : 94
Join date : 14/04/2011
Age : 43
Location : Blakang jamban umah ipen

View user profile

Back to top Go down

Re: carsticker PAT

Post  terubuk on Thu May 05, 2011 3:59 pm

Dah ada berita tentang stiker ni?
avatar
terubuk
Major
Major

Posts : 64
Join date : 14/04/2011
Location : Land of the Hornbill

View user profile

Back to top Go down

Re: carsticker PAT

Post  RooSTa_CaSTeR on Fri May 06, 2011 10:38 pm

Gemang wrote:aku akan tanya pembuat sticker kat JBmaybe weekend ni masa pi amik baju ipen ngan RC.....

wei RC, kaler kelabu biru-ish takder...kaler baige buleh? Model tetap Titanium Omni shade


Mang,
apa saja bisa dong... pokoknya pokok kelapa...
eh, shilap! ape-ape jelah... janji columbia, bukan kulom-biak... Very Happy
belasah jer... bottom line muat pakai, bukan sarung nangka... Smile

_________________
Biar hidup menipu ikan, jangan hidup menipu orang....[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
RooSTa_CaSTeR
Major
Major

Posts : 31
Join date : 14/04/2011
Age : 52
Location : KePaLa BaTaS SBG PRai uTaRa

View user profile

Back to top Go down

Re: carsticker PAT

Post  Gemang on Sat May 07, 2011 12:45 am

sarung nangka utk speed ehehehehehehhe siap berlogo
avatar
Gemang
Corporal
Corporal

Posts : 94
Join date : 14/04/2011
Age : 43
Location : Blakang jamban umah ipen

View user profile

Back to top Go down

Re: carsticker PAT

Post  terubuk on Mon Jul 25, 2011 7:00 am

Any update pasal stiker ni?
avatar
terubuk
Major
Major

Posts : 64
Join date : 14/04/2011
Location : Land of the Hornbill

View user profile

Back to top Go down

Re: carsticker PAT

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum